Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

08 novembre 2015

Ημέρα Ελληνοφωνίας

Φωτογραφία Τήνου από το ιστολόγιο Κελλιανός

Το βίντεο που ακολουθεί το βρήκαμε μέσα από το ιστολόγιο Κελλιανός. Πρόκειται για την συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς που έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου 2015 με θέμα τον Καθορισμό των προτεραιοτήτων και τον συντονισμό της δράσης των μελών της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Αυτό που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα είναι ότι γίνεται λόγος για την άμεση προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας με πρώτο βήμα την καθιέρωση της 20ης Μαΐου, ως ημέρας γέννησης του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Σωκράτη.

Σε αυτό το σημείο είναι υποχρέωση και χαρά μας να αναφέρουμε ότι η ημέρα της Ελληνοφωνίας έχει εμπνευστή νησιώτη, κυκλαδίτη, κάτοικο Νεαπόλεως Ιταλίας και ονομάζεται Ιωάννης Κορίνθιος, απερχόμενος πρόεδρος ΟΕΚΑΙ.

Προτείνουμε επίσης να διαβάσετε το εξής άρθρο από το ιστολόγιο Κελλιανός:

Η γλώσσα μας, γλώσσα ζωντανή, εύρωστη, πεισματάρα και χαριτωμένη, μας ενώνει. Κοινή μας έγνοια, φίλε και συνοδοιπόρε Μιχάλη, η γλώσσα μας.

Καλή εβδομάδα σε όλους μας.

1 commento:

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !