Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

15 ottobre 2011

Bononia III: Η σημασία του Ρωμαικού Υδραγωγείου της Μπολώνιας



Το ρωμαϊκό υδραγωγείο της Μπολώνιας, το οποίο επανενεργοποιήθηκε πλήρως το 1881 είναι ένα από τα λίγα συστήματα νερού της εποχής, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν και να παρέχουν ένα σημαντικό μέρος του πόσιμου νερού στην πόλη.

Αυτή η τεχνική (υπόγειο σύστημα ύδρευσης) που λειτουργεί εντελώς υπόγεια είναι συγχρόνως ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά χαρακτηριστικά της επαρχίας μας, ούτως ώστε να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς διεθνώς για μελέτες που αφορούν την αρχιτεκτονική των αρχαίων υδραγωγείων.

Το έργο που βλέπουμε σήμερα και η αίσθηση που μας δίνει αυτό το ρωμαϊκό υδραγωγείο είναι το αποτέλεσμα περιεπετειών εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια και μάλιστα πολύ περίπλοκων.

Διαβάστε τις προηγούμενες μας αναρτήσεις για το Ρωμαικό Υδραγωγείο της Μπολώνιας:

Nessun commento:

Posta un commento

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !