Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

08 ottobre 2011

Τα ιστιοφόρα στην Riva del Garda (λίμνη Garda) και ...λίγο Limone



Το καλοκαίρι που μας πέρασε αξιωθήκαμε να κάνουμε τον γύρο της λίμνης Garda και να δούμε ξανά κάποια μέρη που μας είχαν εντυπωσιάσει σε προηγούμενο ταξίδι. Από την παλιά εκδρομή πιο πολύ θυμάμαι το Limone sul Garda (μεταφρασμένο θα ήταν... Λεμόνι στην Λίμνη Garda) και μία πανοραμική πιτσαρία όπου πληρώσαμε στα 21 ευρώ για 2 πίτσες και ποτά πριν από περίπου 5 χρόνια (το θυμάμαι καλά αυτό γιατί όπου πηγαίναμε πληρώναμε πάντα κάτι παραπάνω, φαντάζεσαι τώρα).

Αυτήν την φορά δεν εντοπίσαμε την πιτσερία (pizzeria όπως θα το λέγαμε στα ιταλικά) ούτε είχαμε σκοπό να φάμε πίτσα ....Συγκεκριμένα περάσαμε το Limone χωρίς την παραμικρή υποψία εκείνης της πανοραμικής θέας. Ήτανε σαν να μην είχαμε πάει ποτέ!

Είχαμε όμως την ευκαρία να βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες από τα ιστιοφόρα στην Riva del Garda που βρίσκεται στο βόρειο μέρος της λίμνης όπως θα δείτε και στον χάρτη.

Για να μην αφήσω όμως παραπονεμένο το Limone sul Garda γιατί το αξίζει έψαξα λίγο το διαδύκτιο για φωτογραφίες. Ιδού.

via panoramio photo by veitinger
via www.123rf.com
 

Γιά όσους θέλουν να επισκεφθούν την λίμνη υπάρχει ένα site με σκοπό την προώθηση του τουρισμού στην πανέμορφη αυτή λίμνη ΕΔΩ. Ο ιστοχώρος είναι στα αγγλικά και ιταλικά. Σε αυτό θα βρείτε τα πάντα. Από επιλογή διαμονής έως δραστηριότητες, εκδρομές, τον καιρό και άλλα ενδιαφέροντα.

Η λίμνη εξαπλώνεται σε 3 διαφορετικές περιοχές της Ιταλίας. Την Brescia (Μπρέσσια) Λομβαρδίας, την Βερόνα του Βένετο και το Trentino Alto Adige του Τρεντίνο.  Το όνομα της λίμνης πιθανόν να είναι γερμανικής προέλευσης από τον μεσαίωνα.

Τώρα από προσωπική εμπειρία. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει δωρεάν στάθμευση πουθενά και η γνώση της γερμανικής μπορεί να σας φανεί χρήσιμη (υπάρχουν πολύ γερμανοί τουρίστες...).

Η λίμνη της Garda ξεχωρίζει για το προνομιακό της κλίμα λόγω της σημαντικής μάζας νερού, στο χαμηλό επίπεδο σε σχέση με την θάλασσα, και μίας προστατευτικής γεωγραφικής θέσης. Η βλάστηση είναι μεσογειακού τύπου με πορτοκάλια, λεμόνια (εξού και το Limone), περγαμότο (αχ να ξέρανε οι Ιταλοί τι έστιν γλυκό του κουταλιού γιατί έχω μείνει από βαζάκια που έφερα από Ελλάδα) και, από τα αρχαία χρόνια, σταφύλια και ελιές.

Την ίδια μέρα πήγαμε στην Peschiera del Garda στην οποία αναφερθήκαμε σε παλαιότερη ανάρτηση. Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ.

2 commenti:

  1. Ταξίδεψα μαζί σας γι' άλλη μια φορά! Αγαπώ την Ιταλία, σχεδόν κάθε χρόνο κάνω ένα ταξίδι εκεί και προσπαθώ να τη γνωρίζω καλύτερα! Φιλιά πολλά!

    RispondiElimina
  2. Εὐχαριστῶ γιά τό ταξίδεμα :-)

    RispondiElimina

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !