Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

13 aprile 2011

Commachio, μία μικρή Βενετία

Φωτογραφίες από το Comacchio ή αλλιώς "μικρή Βενετία", που δεν βρίσκεται καθόλου μακρυά από την περιοχή μας. Όπως βλέπετε από τον χάρτη, στα βόρεια του Comacchio είναι η Βενετία, στα νότια η Ραβέννα (άρρηκτα συνδεδεμένες με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία) και δυτικά η Φερράρα και η Μπολώνια. Προβλέπω να συνεχίσω τα ταξίδια στην Ιταλία με το πνεύμα του Οδυσσέα, σαν μία προσπάθεια να αντιμετωπίσω την ζωή στο εξωτερικό όχι σαν εξορία ή ξενιτιά αλλά σαν ένα ταξίδι (του οποίου το τέλος δεν γνωρίζεις όμως!!)

Ελπίζουμε να σας αρέσανε.
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση!

Nessun commento:

Posta un commento

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !