Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

25 aprile 2011

San Giorgio dei Greci, Βενετία & San Giorgio, Φερράρα


Σήμερα, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτάζει ο Ιερός Ναός Άγιου Γεώργιου των Ελλήνων (όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται στα Ιταλικά San Giorgio dei Greci), ὀπου έχει την έδρα της η Μητρόπολης Ιταλίας και Μελίτης (Μάλτας).

Επίσης σήμερα εορτάζει και η Φερράρα (στα 30 χιλιόμετρα από την Μπολώνια) καθότι ο πολιούχος της Άγιος είναι ο Άγιος Γεώργιος. Ο καθεδρικός ναός στο κέντρο της Φερράρας είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο.  Στην Φερράρα επί ευκαιρία της εορτής του Αγίου πραγματοποιείται κάθε χρόνο πανηγύρι με παιχνίδια για παιδιά, υπαίθριες αγορές κλπ. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από Βενετία, στις οποίες κυριαρχεί το περίφημο campanile pendente (καμπαναριό) του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και μετά φωτογραφίες από την Φερράρα με το Duomo.

Χρὀνια Πολλά σε όλους τους Γιώργους και Γεωργίες.

San Giorgo dei Greci a Venezia


link:
ortodossia.it/catt-gio.html
ellines-ve.it/chiesa_icone.htm

Duomo di Ferrara

 
Με την ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα, σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από το Καστέλλο (κάστρο) της Φερράρας, μιας και η συγκεκριμένη πόλη είναι μία από τις città d'arte της Ιταλίας. Το Καστέλλο Εστένζε είναι ένα από τα ελάχιστα κάστρα στην Ευρώπη το οποίο περιβάλλεται από νερό.

 

Χριστός Ανέστη - Cristo è risorto

1 commento:

  1. Έχω επισκευθεί πολλές φορές τον Άγιο Γεώργιο στη Βενετία και πάντοτε έφευγα συγκινημένος. Ευχές.

    RispondiElimina

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !