Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

30 marzo 2011

Πρώτη ανάρτηση

Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο μας. Για όποιαδήποτε πληροφορία για την εκκλησία και ενορία μας επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο μας San Demetrio Bologna ενώ πληροφορίες για την κοινότητα μας μπορείτε να βρείτε στο Ellines. Ο ιστοχώρος της Ιεράς Μητρόπολη Ιταλίας και Μάλτας είναι Ortodossia.

Θέλαμε να ξεκινήσουμε με μία μικρή εισαγωγή αναφορικά με τον χώρο στον οποίο βρίσκομαστε. Πολλοί από εμάς ζούμε εκτός Μπολόνιας (η Μπολόνια ανήκει στην ευρύτερη περιοχή Emilia Romagna όπως η Φλωρεντία ανήκει στην Τοσκάνη) και ελπίζουμε να μπορέσουμε να δημοσιεύουμε συχνά φωτογραφίες και από άλλες όμορφες περιοχές της Ιταλίας ειδικά από μέρη που είναι λιγότερο γνωστά.

Βέβαια κύριος σκοπός μας είναι η ενημέρωση των ενοριτών όσον αφορά τις ακολουθίες και δραστηριότητες της εκκλησίας μας αλλά επειδή η προετοιμασία του υλικού απαιτεί κάποιο χρόνο, σε αυτές τις πρώτες αναρτήσεις θα είμαστε λίγο.... εκτός θέματος. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα χαροποιήσει πολύ κόσμο που θα μπορεί να μοιραστεί μαζί μας κάτι από την καθημερινότητα μας. Ασφαλώς για εσάς που ζείτε στην Ελλάδα αυτά όλα θα σας φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά αλλά η πατρίδα είναι πατρίδα και δεν υπάρχει αντικατάστατο της γλώσσας, παράδοσης και ορθόδοξης πίστης έτσι όπως βιώνεται (καλύτερα να πούμε θα έπρεπε να βιώνεται στην Ελλάδα).

Δημοσιεύουμε λοιπόν φωτογραφίες από το κέντρο της Μπολόνιας και μερικές από το εσωτερικό και εξωτερικό του ναού...

Σύντομη ξενάγηση στο κέντρο της Μπολόνιας
Piazza Maggiore (πιάτσα Ματζιόρε) η καρδιά της Μπολόνιας. Αριστερά ο Άγιος Πετρώνιος (ρ.καθολική εκκλησία αφιερωμένη στον πολιούχο της πόλης Άγιο Πετρώνιο, που είναι και ορθόδοξος Άγιος)

Piazza Maggiore. Στα δεξιά το επιβλητικό Palazzo del Podestà που βρίσκεται στο νότιο μέρος της πλατείας. Μπροστά, το Palazzo del Comune
Η πρόσοψη του Palazzo del Podestà

Palazzo del Comune

Le due torri (Οι δύο πύργοι)

via Castiglione
Φωτογραφίες της εκκλησίας μας

Είσοδος

Αντίγραφο της ορθόδοξης εικόνας της Madonna di San Luca di Bologna

Madonna di San Luca

Άγιος Δημήτριος, αγιογραφία πάνω από τα ιερά λείψανα του Αγίου

Αναλόγιο και τέμπλο

Άγιος Δημήτριος, εικόνα του τέμπλου

Άγιος Δημήτριος, κοντινό πλάνο

Αναλόγιο και αγιογραφίες των δύο Μεγάλων Δασκάλων της Μουσικής, Ιωσήφ ο Υμνωδός ο Σικελός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός και στο κέντρο ο πρωτομάρτυρας Άγιος Στέφανος

Εξωτερική επιγραφή. Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας - Ελληνορθόδοξη ενορία τΑγίου Δημητρίου Μεγαλομάρτυρος
2 commenti:

 1. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!

  RispondiElimina
 2. Είσθε οι Έλληνες της Διασποράς. Ο Θεός οικονόμησε η ενωτική σας δύναμη να είναι οι Μητροπόλεις σας και οι Ενορίες σας.
  Ο Θεός να δώσει να γίνει το ίδιο και με εμάς τους Έλληνες της "Διασποράς" στον τόπο μας!
  Αν και για μας είναι πιο δύσκολο. Εμάς δεν μας χωρίζει ο τόπος, αλλά ο τρόπος.
  Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

  RispondiElimina

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !