Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

04 giugno 2011

Varenna στην λίμνη Lecco, σαν παραμύθι

Γράφει η Yellrose

Ρομαντικές αναμνήσεις από το Μιλάνο έχω λίγες. Αλλά από τις λίμνες Como και Lecco της Λομβαρδίας πολλές! Η Βαρέννα είναι ένα από τα πιο ρομαντικά και γραφικά μέρη που έχω πάει επανειλλημένα. Η Βαρέννα από το Μιλάνο απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα.




Η ομορφιά της Βαρέννας έγκειται στο μικρό της μέγεθος το οποίο σε κάνει να νοιώσεις αμέσως οικειότητα, στην υπέροχη θέα με την λίμνη, στο ότι προσφέρει ειδυλλιακά δρομάκια για βόλτα και σε μία συνδιασμένη ομορφιά τοπίου, χρωμάτων και κτιρίων. Αν την συγκρίνουμε με την διασημότερη Isola Bella στην λίμνη Maggiore (Lago Maggiore) στο Πιεμόντε θα δούμε ότι η Βαρέννα σε καλωσορίζει "μυστικά και δειλά" (αυτό συμβαίνει γιατί όταν φθάσεις στην Βαρέννα από το λιμανάκι όπου θα παρκάρεις, θα κατέβεις και θα περπατήσεις μία ονειρική promenade χωρίς να ξέρεις τι βρίσκεται πίσω από το βουνό). Η Isola Bella από την άλλη πλευρά είναι μεγαλοπρεπής, εντυπωσιακή, εξωστρεφής με φανταστικά ξενοδοχεία. Η ομορφιά της Βαρέννας σε υπνωτίζει σταδιακά.
 
Εκκίνηση από το χώρο στάθμευσης. Στα δεξιά της φωτογραφίας δεν φαίνεται αλλά από εδώ υπάρχει γραμμή με καραβάκι που σε πάει στην απέναντι όχθη στο Menaggio (το οποίο μου αρέσει ιδιαίτερα και ίσως γράψω και για αυτό κάποια άλλη φορά).

Στην κάτω φωτογραφία θα δείτε την promenade που... ξεδιπλώνεται σταδιακά μέχρι να φθάσεις στο χωριό περνώντας από κάποια μαγαζάκια, μία γκαλερύ, ένα εστιατορίο ή δύο αν θυμάμαι καλά και μετά στον κολπίσκο όπου υπάρχει μία καφετέρια (bar) και παγωταρία (gelateria). Εκεί μία φορά είχα παραγγείλει...ακούστε...βότκα με γεύση liquirizia (liquorice). Αξέχαστο! Δεν το βρήκα πουθενά αλλού!!


πηγή http://www.igougo.com/journal-j42774-Varenna-Laghi_Italiani_Romantici_Pt._1.html

Στο παραπάνω link θα βρείτε και λίστα ξενοδοχείων
 
Εδώ φαίνεται στα δεξιά η παγωταρία, πίσω από την οποία το bar. Αριστερά είναι η λίμνη η οποία δεν φαίνεται...
πηγή φωτογραφίας

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Villa (έπαυλη) Monastero στην Βαρέννα, ένα σαγηνευτικό αξιοθέατο κτιρίων στην Βαρέννα που προσφέρεται ως διεθνές κέντρο για συνέδρια.









 




Αυτή η επόμενη φωτογραφία πάλι από Villa Monastero μοιάζει φτιαχτή αλλά είναι αληθινή!!

πηγή 


Λίγος προσανατολισμός κατά που πέφτει η Βαρέννα σε σχέση με το Μιλάνο, το Μπέργκαμο και τις πόλεις Lecco και Como. Το αριστερό πόδι της λίμνης με κυρία πόλη το Como στο νότιο μέρος είναι και το πιο γνωστό. Το Bellaggio βρίσκεται ακριβώς στην μέση.


Δύο χαρακτηριστικά δρομάκια..

Varenna - © Raffaella Isidori - Canon Powershot




Πανόραμα...Βαρέννα και το Castello di Vezio

πηγή http://artcafe.deagostinipassion.com/it/gallery/image/varenna-1

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου.

1 commento:

  1. Ὑπέροχα μέρη. Εὐχαριστοῦμε γιά τό ὄμορφο ταξίδεμα.

    RispondiElimina

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !