Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

19 ottobre 2011

Περπατώ Περπατώ μες την Πόλη


Το κείμενο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το blog Περπατώ Περπατώ μες την Πόλη. Η μικρή φωτογραφία που βλέπετε ανήκει στο προφίλ της blogger του συγκεκριμένου blog.


Αγία Σοφία

Είχα υποσχεθεί δημοσίευση σχετικά με την Αγία Σοφία. Έκανα, λοιπόν, μία επιλογή φωτογραφιών από την τελευταία μου επίσκεψη!
Αυτό που με εντυπωσιάζει στην Αγία Σοφία, είναι το μέγεθός της, η αρχιτεκτονική, τα χρώματα που επικρατούν και πώς παιχνιδίζουν με το φως που μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα. Και το γεγονός ό,τι μέσα της βρίσκονται, τώρα πια, στοιχεία και από τις δύο θρησκείες, είναι κάτι που μου προκαλεί αμφιλεγόμενα αισθήματα. Δεν παύει όμως να μου προκαλεί το ενδιαφέρον και κάθε φορά που την επισκέπτομαι, τριγυρνάω με τις ώρες και κάθε φορά ανακαλύπτω και άλλα μικρά στοιχεία και γωνίες της..

Άποψη από την πλατεία μπροστά στο Μπλε Τζαμί
Στον προαύλιο χώρο


Ο τρούλος, όπως φαίνεται μέσα από τον πολυέλαιο






Κουτσά στραβά έβγαλα κάποιες λέξεις!!

3 commenti:

  1. Φανταστικές οι φωτογραφίες!! καλημέρα σας!

    RispondiElimina
  2. Ωραια η αισθηση,αλλά αντιστέκομαι,δε θέλω να το κάνω το ταξιδι,μη με πιάσει το πατριωτικό μου...

    RispondiElimina
  3. Σας ευχαριστώ και τους δύο για τα σχόλια σας! VAD καταλαβαίνω.

    RispondiElimina

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !