Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

28 febbraio 2012

Μερικές εισηγήσεις για την νηστεία στην Ιταλία

σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό
Θα μας επιτρέψετε να ασχοληθούμε με ένα θέμα όχι απλά επίκαιρο αλλά και άκρως ενδιαφέρον. Πως κάνει κανείς την ορθόδοξη νηστεία στην Ιταλία, άθλημα δύσκολο κυρίως επειδή εδώ δεν υπάρχει ούτε η νοοτροπία και λογικά ως συνέπεια δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα φαγώσιμα (μιλάμε περισσότερο για τα έτοιμα). Για αυτό χρειάζεται....φαντασία και πολύ ψάξιμο. Το έχουμε ήδη κάνει αυτό για σας και παραθέτουμε κάποιες ........λύσεις για εύκολο και έτοιμο φαγητό.

Όσοι από εσάς μένουν Ιταλία και ήδη νηστεύουν, θα χαμογελάσουν.

Όσοι μένετε εδώ αλλά η ιδέα της νηστείας σας τρομάζει, ίσως το ξανασκεφτείτε.

Όσοι μένετε Ελλάδα, θα ....εκτιμήσετε την σπανακόπιτα και τα γλυκά του κουταλιού και άλλα πολλά.

1. ΚΙΝΕΖΙΚΟ : Ρυζάκι απλό ή με κάρρυ, γαρίδες, μπαμπού, spring-rolls ή ότι υπάρχει φτάνει να μην υπάρχουν τα αυγά. Εγγυημένη λύση.

2. ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ : Προμηθευτείτε πίτσες μαρινάρες (μόνο ντομάτα) και βάλτε τις στην κατάψυξη. Τις γαρνίρετε με ΕΛΙΕΣ, ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ, ΡΟΚΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.

3. ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ : Τις γαρνίρετε με ντομάτες, ελιές κλπ.

4. ΜΠΑΝΑΝΕΣ : σκέτες ή σε σάντουιτς με φυστικοβούτυρο

5. ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ : Καταπληκτική λύση. Αλείψτε άφθονο σε φέτα ψωμί.

6. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ : Αγοράστε όσες γεύσεις σας αρέσουν να τις έχετε όποτε θέλετε ένα γλυκό.

7. ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ : Φροντίστε να μην είναι τεράστια και χοντρά τα κομμάτια για να μην σπάσετε τα δόντια σας. Πολύ θρεπτική. Μπορείτε να την κάνετε bagno maria και να βουτήσετε παστά φρούτα. Τα αφήνετε και κρυώσουν και είναι μούρλια.

8. ΠΑΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ : Μην το παρακάνετε όμως.

9. ΠΟΠ - ΚΟΡΝ : Αν σας ενδιαφέρει να μην βάλετε κιλά ενώ νηστεύετε, δεν το προτείνουμε ιδιαίτερα.

10. ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ : Να αγοράζετε ψωμί από τον φούρνο που κρατάει πιο πολλές μέρες και είναι πιό νόστιμο. Αλείψτε με μαργαρίνη και/η ζάχαρη.

11. ΣΠΑΓΓΕΤΙ/ΠΑΣΤΑ :  Το απόλυτο ιταλικό πιάτο. Γρήγορα και απλά. Άσπρα ή με σάλτσα ντομάτα και γαρίδες ή μανιτάρια, με σκόρδο. Με ντομάτες φρέσκες και βασιλικό.

Καλή Σαρακοστή.

3 commenti:

  1. Καλή σας Σαρακοστή!!!μας ανοίξατε την όρεξη με τις πίτσες σας!!!Ευχαριστούμε!!!

    RispondiElimina
  2. επικαιρο και διαφωτιστικο!

    ειρηνη

    RispondiElimina
  3. Καλή σαρακοστή, καί νά βλέπουμε κάποιοι γκρινιάρηδες, ὅτι ἄν θέλει κάποιος νά νηστέψει, λύσεις ὑπάρχουν πάντα. :-)

    RispondiElimina

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !