Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

22 giugno 2011

Με το ποδήλατο στην Φερράρα

της yellrose για το blog sandemetriobologna


Έξω από το ξενοδοχείο Carlton στην Via Garibaldi
To είχα υποσχεθεί. Ποδηλατώντας στην Φερράρα. Όλοι έχουν ποδήλατο εκτός από μένα στην Φερράρα! Η Φερράρα είναι γνωστή ως η πόλη του ποδηλάτου στην Ιταλία (παρόλο που θυμάμαι ότι και στην Φαένζα είχε πολύ ποδήλατο..αλλά για να είμαι πάντα μέσα το έψαξα και στο διαδύκτιο - και για του λόγου το αληθές δείτε αυτό: Ferrara in Bici).

Οι αποστάσεις στην Φερράρα είναι μικρές, η πόλη είναι a misura d'uomo και προσφέρεται για ποδήλατο γιατί είναι πεδινή πόλη. Οι φωτογραφίες που έβγαλα είναι από την Via Garibaldi, την Piazza Municipio και την πλατεία Duomo. Μία κλασσική και όμορφη βόλτα.

Μοιράζομαι τις φωτογραφίες μαζί σας - στις περισσότερες από τις οποίες πρωταγωνιστής είναι το ποδήλατο -και περιμένω τα σχόλια σας! 

Μπορείτε να αναδημοσιεύσετε το παρόν κείμενο και τις φωτογραφίες φτάνει να αναφέρετε την πηγή στην αρχή της αναδημοσίευσης σας. Ευχαριστούμε για την συνεργασία σας!.

2 commenti:

 1. Ωραία η Φεράρα. Είδα τόπους γνωστούς.
  Κάντε μια βόλτα και ως την Φλωρεντία από την οποία έχω πάμπολλες αναμνήσεις. Ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά εκεί και πήγαινα συχνά.
  Για την σπουδαία σας εργασία στο Μπλοκ, συγχαίρω.
  Εύχομαι καλή δύναμη.

  RispondiElimina
 2. Υπέροχες φωτογραφίες!!!Λατρεύω τις πολείς της Ιταλίας πραγματικά είναι όλες μιά και μία. Στη Φεράρα δεν έχω πάει αλλά νομίζω πως θα το κάνω σύντομα!!!Vi auguro una bella notte!

  RispondiElimina

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !