Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

24 giugno 2011

Women in PurpleΣπάνια είναι τα βιβλία που τόσο γλαφυρά - και συνάμα με τεκμηριωμένες ιστορικές πληροφορίες - σε τοποθετούν σε μία άλλη εποχή χωρίς να βαριέσαι ούτε στιγμή, χαρίζοντας τους την αίσθηση ότι το βιβλίο που κρατάς είναι ένας τεράστιος θησαυρός. Και πιό βιβλίο δεν είναι θησαυρός στην τελική; Δεν πρόκειται για μυθιστόρημα αλλά το θέμα που πραγματεύεται η συγγραφέας και οι διηγήσεις της σίγουρα θα μπορούσαν να εμπνεύσουν συγγραφείς και σκηνοθέτες. Πρόκειται για το εξαιρετικό βιβλίο της Judith Herrin για τρεις γυναίκες του Βυζαντίου που σημάδεψαν την πορεία της Αυτοκρατορίας. Ειρήνη, Ευφροσύνη, Θεοδώρα. Η τελευταία ήταν αυτή που αποκατάστησε τις εικόνες.

English description of the book here
Ελληνική περιγραφή του βιβλίου εδώ


Nessun commento:

Posta un commento

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !