Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

28 settembre 2011

Διδαχές Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς (Οικουμενισμός και Ευρώπη)

1.Στον σύγχρονο οικουμενισμό όλα βασίζονται στο εξής ουμανιστικό αξίωμα: Η εκκλησία δεν είναι μια αλλά πολλές. Είναι σαν η εκκλησία να κομματιάστηκε. Η εκκλησία όμως δεν μπορεί να διαρεθεί. Από αυτή μπορεί κανείς μονάχα να εκπέσει και όχι να αποκοπεί. Στην ουσία της η εκκλησία, είναι θεανθρώπινος οργανισμός.... και γιά αυτό είναι πάντοτε μία, σε όλους τους κόσμους μία. Σε αυτό έγκειται η οικουμενικότητα της, η καθολικότητα. Ο σύχγρονος οικουμενισμός δεν έιναι τίποτα περισσότερο από ψέύτικους χριστούς, ψευτομεσσίες, ψευδοπροφήτες, γεμάτος από ποικιλία πίστεων, ολιγοπιστίας και τέλος παντελούς απιστίας.

2.Άδειασε ο ουρανός της Ευρώπης, διότι ο Θεός δεν είναι μέσα του, άδειασε η γη, διότι δεν έχει επάνω της αθάνατη ψυχή. Ο ευρωπαικός πολιτισμός έκανε τους δούλους του νεκροταφείο. Και αυτος ο ίδιος έγινε νεκροταφείο."Θέλω να πάω στην Ευρώπη δηλώνει ο Ντοστογιέφσκι, και γνωρίζω ότι μεταβαινω σε νεκροταφείο ...."

Nessun commento:

Posta un commento

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !