Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη, αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος (Απολυτίκιο Αγίου Δημητρίου)

06 settembre 2011

Palazzo Sacrati Muzzarell Crema, Φερράρα

Φωτογράφος δεν είμαι  και από τότε που μου χαρίσανε smartphone όπου βρεθώ και δω κάτι που μου αρέσει πατάω το κουμπί και ...ελπίζω για το καλύτερο. Για καλή μου τύχη αυτή η φωτογραφία δεν χρειάστηκε τροποποιήσεις διάφορες γιατί πολύ πιθανόν να την χαλούσα. Την τράβηξα στις αρχές του καλοκαιριού στο κέντρο της Φερράρας. Πρόκειται για την είσοδο στο ιστορικό κτίριο Palazzo Scarlati Muzzarelli Crema (στην Φερράρα υπάρχει και ένα άλλο κτίριο, πιο διάσημο που λέγεται Palazzo Scarlati Prosperi για να μην τα μπερδεύουμε). Η ιστορία του έχει εν συντομία ως εξής. Κτίστηκε στα τέλη του 14ου από την οικογένεια Sacrati, το 1511 πέρασε στην οικογένεια Muzzarelli, το 1540 και 1548 υπέστη ριζικές αλλαγές. Στις αρχές του 19ου αιώνα στην οικογένεια Crema και γύρω στα μέσα του αιώνα η πρόσοψη αλλάζει μορφή σύμφωνα με τα νεοκλασσικά πρότυπα. Το 1970 αναπαλαιώνεται και τώρα πιά ανήκει στο ίδρυμα της τράπεζας Cassa di Risparmio di Ferrara. Ένα "συνηθισμένο" κτίριο για μία πόλη με έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα και η οποία συγκαταλέγεται στις città d'arte της Ιταλίας.

Πραγματικά κάτι το οποίο θαυμάζω στους Ιταλούς είναι η αξιοποίηση και διατήρηση των παλιών κτιρίων και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς τους. Χωρίς αυτό τι τουρισμό θα είχε η Ιταλία;

photo credit www.sandemetriobo.blogspot.com

http://www.fondazionecarife.it/informazioni-generali/Palazzo-Sacrati-Muzzarelli-Crema.html
http://www.fondazionecarife.it/informazioni-generali/Palazzo-Sacrati-Muzzarelli-Crema.html

Nessun commento:

Posta un commento

Λόγου έλλειψης χρόνου ίσως δεν απαντήσουμε στα σχόλια σας. Να ξέρετε όμως ότι είναι πάντα καλοδεχούμενα και ότι πάντα τα διαβάζουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Per mancanza di tempo potremmo non rispondere ai vostri commenti. Dovete però sapere che i vostri commenti sono sempre benvenuti e che vengono letti sempre. Grazie mille !